Cellsalter

.

Cellsalter är spårämnen eller salter i homeopatisk beredning för att på bästa sätt kunna tas upp via kroppens slemhinnor, direkt ut i blodet, där de kan ha en direkt effekt och verkan.

Allt som ska gå via magen tar längre tid att nå ut i blodet och olika vätskor kan förstöra salterna innan de når dit de ska.

De har ingen negativ effekt och kan inte orsaka skada och stör inte heller annan behandling av något slag.

Ett naturligt och enkelt sätt att hjälpa och stödja kroppen !

Bäst effekt får du vid användning av 3 olika cellsalter samtidigt eller i 3 dagars intervaller.


Doseringen är i regel 1 tbl och 2-3 ggr/dag men man kan ta dem tätare vid akuta besvär och då mer än 3 ggr/dag .Tabletten ska smälta under tungan och ej tas i samband med mat, kaffe/te eller mentolprodukter.

Här kommer en kort beskrivning av de tolv cellsalterna, men de har mycket fler effekter än de som nämns. Jag utgår från Dr Reckewegs numrering, som kan skilja sig från andra märken.

1/

Kalcium Fluorid ( Calc Fluor) är mineralsaltet som ger vävnader elasticitet och stramar upp en förslappad vävnad utan att det innehåller något onaturligt eller kemiskt tills skillnad från många av dagens produkter. Allt som kan visa på ett förslappat tillstånd som lösa tänder, överrörliga leder, svaga ligament som inte kan hålla muskler på plats eller benskörhet.

Denna bör intas en längre tid för bäst effekt, minst 2 månader.

2/

Kalcium Fosfat ( Calc Phos) är saltet som är förbundet med näringsprocessen och tas med fördel med andra cellslater då det understödjer och stärker effekten av dem.

Vill du både ha starka tänder och ett friskt tandkött så kombinera detta med nummer 1.

Vill du ha renare blod och påskynda läkning så kombinera det med nummer 3.

Kombinerat med nummer 3 får du snabbare effekt vid feber, skador eller anemi.

Och kombinerat med de andra cellslaterna, som du kan läsa om nedan. Så oavsett vilken av dessa du känner att du behöver så lägg till Kalcium Fosfat.

3/

Järn Fosfat (ferrum phos) är den överlägsna biokemiska första hjälpen. Det är har effekt på blodbildningsförmågan genom att det fäster vid det syre vi andas in och då ökar syresättningsförmåga och blodbildning. Tar man det direkt i första skedet av sjukdomar och smittor, och med täta intervaller, så kan förloppet brytas eller förkortas. Vill man dämpa hög feber så kan man lösa en tablett i ett halvt glas vatten och smutta på ofta eller krossa en tablett och gnugga in på insidan av munnen om det är ett djur med hög temperatur. Det kan också krossas och läggas direkt på skador med blödning. Det är också användbart vid fysiska skador om man intar det så snart som möjligt efter att det inträffat. Även vid muskelspänningar, och då med fördel i kombination med nr 9 .

Ferrum Phos är första hjälpen saltet som alla bör ha hemma.

4/

Kalium Klorid ( Kali.Mur.) är medlet mot dålig kondition.

Kombinerat med nr 3 kan det underlätta rening av slem och sega vita vätskor och påverka förtjockat och trögflytande blod.

Kombinera med nr 4 vid hosta, förkylning, inflammation, katarr och andningsbesvär.

Kalium klorid är förbundet med salivproduktionen och därför viktigt för matsmältningen.

Tillsammans med nr 9 kan det minska besvär efter att man ätit för mycket eller för fet mat och påskyndar då matsmältningen genom att förbättra saltsyraproduktionen.

Kalium Klorid är första hjälpen vid brännskador, både invärtes och utvärtes, och kan vara till stor hjälp vid magkatarr, magsår och gallbesvär.

Men undvik detta salt om du har en överproduktion av saltsyra och reflux.

5/

Kalium Fosfat ( Kali. Phos) är saltet för nerverna.

Vid nervösa besvär och överdriven oro, vid blyghet, dåligt humör, otålighet, lättja och frustration, alla dessa tillstånd, eftersom det ger näring till nerverna och kroppen kan då lugna ner sig. Man kan få nervösa symptom som huvudvärk, matsmältningsproblem, sömnlöshet, depression, håglöshet och minskad vitalitet när nerverna inte får tillräckligt med näring.

Ett uppiggande medel men också användbart vid irriterande hudsjukdomar som bältros eller nervös astma.

Tänk på att också tillföra vila och värme så får du ännu mer effekt av detta medel.

6/

Kalium Sulfat (Kali. Sulph) är saltet som tillsammans med ferrum phos, nr 3, transporterar syre, från blodet till kroppens celler och kompletterar den andningsprocess som påbörjats med ferrum Phos. Kalium Sulfat är välgörande för den inre andningen och Ferrum Phos välgörande för den yttre andningen.

Kalium Sulfat är det bästa medlet när man känner att man längtar efter frisk luft eller när man känner sig instängd.

Gulaktig utgjutning från hud och slemhinnor indikerar detta salt och det verkar smörjande på alla delar i kroppen.

7/

Magnesium Fosfat (Mag Phos) är ett kraftfullt medel vid alla former av kramper eller spasmer. Vid brist så dras de vita nervtrådarna ihop sig och orsakar kramp och är viktigt för muskelvävnadens sammandragningar och avslappning.

Kombinera detta med nr 2 så får du ännu bättre effekt.

Kombinera det med nr 4 och nr 6 vid astma så kan du andas bättre.

Kombinera det med nr 5 så får du bättre effekt vid alla de besvär eller indikationer som räknas upp för nervösa besvär. För även magnesium fosfat stärker nervsystemet och lugnar stress och oro.

Detta kan du också ta vid sömnproblem eller när du har mycket spänningar i kroppen. Så kombinera gärna detta med ett eller två av de andra salterna.

8/

Natrium Klorid ( Nat. Mur) befrämjar vätskebalansen i hela kroppen och ingår också i alla fasta delar av kroppen. Det kan ta med nr 4 om du har torra besvär och med nr 6 om du har fuktiga besvär. Och det kan tas med alla andra salter eftersom inget i kroppen kan fungera optimalt utan natrium. I denna form går det direkt till kroppen cellser oc hhar en snabb effekt oavsett om du är uttrokad eller svettas mycket.

Det torkar upp vid fet hud och återfuktar vid torr hud.

Vid huvudvärk pga av vätske brist eller förstoppning med sårighet i anus.

Vid förkylning med slem och nysningar eller vid torr näsa och hals slemhinnor som gör ont och känns såriga.

Lindrar sura uppstötningar oc hhalsbränna som beror på en långsam matsmältning och brist på saltsyra.

När ögonen tåras av vind eller torkar ut alltför lätt. Vid hösnuva. Vid dåsighet med en svaghetskänsla i muskler.

irriterad hud eller torr och flagnande hud och ofta vid nagelband.

Återställande medel om du har sovit för lite och känner dig bakis, precis som när du har varit på fest och är bakis. Ta en dos en gång var 15:e minut tills det lättar.

Vid nedsatt luktsinne eller smaksinne kan detta förbättra och är du sugen eller ofta känner begär efter salt mat, eller tvärtom att du skyr salt mat, prova då detta cellsalt.

9/

Natrium Fosfat ( Nat. Phos) är saltet som syraneutraliserande. Och den stora grupp av sjukdomar eller besvär som beror på försurning kan förändra och påverka mycket vid regelbundet intag av detta salt.

Vid brist kan urinsyra bilda salter som avlagras i leder och vävnader och då ge stelhet, svullnad och andra smärtsamma reumatiska symptom. Ofta märker man det först vid de fina lederna som i fingrar och tår.

Försurning kan också påverka upptag av fettsyror vilket då kan leda till mer inflammation som sedan ger smärta.

Indikationer kan också vara matsmältningsbesvär, smärta efter måltid eller en långsam matsmältning utan andra indikationer.

Det kan med fördel kombineras med nr 4 för detox eller med nr 11 vid höga levervärden eller om man dagligen intar läkemedel i någon form, som alltid har en påverkan på lever och kroppsvätskor.

För mycket koffein försurar, precis som rökning och användande av snus eller andra stimulerande ämnen.

Alla kan dra fördel av Natrium Phos eftersom allt som stressar kroppen har en försurande effekt, även användning av mobiler och elektronik.

Detta är nog det mest användbara medlet eftersom vi kan behöva det varje dag utan att ha symptom, sjukdom eller vara skadade.

10/

Natrium Sulfat (Nat. Sulph) är det salt som återfuktar eller eliminerar vätskor då det har en reglerande effekt på alla vätskor i kroppen. Framförallt leverns vätskor och fritt flytande galla. Det bidrar till att rena leverns vätskor och slaggprodukter kan då föras bort från blodet på ett bättre sätt.

Vid alla sjukdomar som har med levern att göra, och som kan synas som gula symptom i ögon, på tunga eller som grus i urinen.

Det är det huvudsakliga medlet vid influensa, malaria och vid astma som uppstår vid fuktig väderlek.

Vid alla sjukdomar eller tillstånd med besvär som har inslag av hetta eller eld och då i kombination med nr 7 om man också har kramp eller nr 9 om man har sura symptom.

Natrium Sulfat borde alla ta en kur av regelbundet för att upprätthålla en effektiv rening och en god matsmältning. Tex 3 ggr/dag i 2 veckor, prova gärna och känn effekten.

11/

Kiseldioxid (silicea) har nog alla hört talas om då det är både rengörande och undanröjande.

Det hjälper kroppen att rena på djupet så organiska material kan stötas bort och sedan transporteras ut. Medlet kan sätta igång läkningsprocesser av denna anledning, med mindre belastning kan kroppen få mer energi till läkning och kan påbörja en varbildning och det behövs för att stöta ut ämnen. Därför är det också effektivt just vid varbildning, acne och bölder.

Det är en viktig beståndsdel i hår, hud och naglar och periostet, ytor i benstommen. Det kan läka ut gamla skador om man tar det länge nog så kroppen får fullfölja processer.

Vid hämmad svettning kan det rena både nerver, porer och talgkörtlar, och återställa hudens aktivitet och naturliga rening, som sker genom svettning.

Vid illakutande svettning i armhålor eller fötter så väljer du Silicea och gärna i kombination med både nr 4 och nr 10.

Vid varbildning, bulnader och bölder, vaglar och tandbölder osv Även vid mandelinflammation, vid sköra eller svaga naglar eller sjukdomar som angriper benstommen.

Ett kompletterande medel vid dålig matsmältning och smärtor i magtrakten.

Vid misstanke om skador efter vaccination så tar du detta under flera månader, eftersom det både renar och stärker vid skador på nerver eller i nervsystem.

En spink i fingret får du lättare bort om du krossar och mosar med en droppe vatten och gör ett omslag med det direkt på stället. Eller tar du det i munnen 2-3 ggr i timmen om du precis har fått spinken/glas eller annat.

Alla de andra cell salterna förstärker Siliceans effekt så lägg alltid till 2 medel till. Vilka kan du bäst hitta i texten vid varje cellsalt.

12/

Kalcium Sulfat ( Calc Sulf) är blodrenande och läkande. Det verkar i levern och stödjer rening av blod så mindre slaggprodukter förs tillbaka till kroppen igen och med detta har det en renande effekt på hela kroppen och vävnader. Det påskyndar reningsprocessen så mindre avfallsämnen och organiskt material inte ligger kvar för länge och skadar omgivande vävnad. Man kan använda detta salt som detox om det tas regelbundet tex var 3:e- 4:e vecka i 2 veckor.

Ju mindre slaggprodukter och gifter som cirkulerar i blodet desto bättre för kroppen och måendet.

Har du djur så behandla gärna med cellsalter, då rekommenderar jag att du köper en handbok som beskriver fler indikationer och även olika kombinationer av salterna för olika tillstånd eller symptom, eller för att man vill stärka upp individen inifrån.

Du lär dig också att tidigare känna igen olika indikationer i takt med att du lär dig mer, vilket är bra för både dig, din familj och ditt djur.Här gör du din beställning av cellsalter.

 Skriv numret eller de cellsalter du önskar i meddelandefältet. Du får svar inom några dagar med totalsumma inkl. frakt.

Burk: 200 tbl  -  125 kr/st

Droppar: 22 ml - 90 kr/st  (dosering ca 5 -7 droppar/gång)

Biokemiska cellsalter handbok:  85 kr 


Endast förskotts inbetalning- paketet skickas då inbetalningen syns.

Enhetsfrakt 500 g -55 kr , 1 kg - 66 kr