.

.

 

Djurkonsultation

 

Jag jobbar på distans, intuitivt utifrån min utbildning som naturterapeut och med fokus på att behandla helheten och energiflöde  , med näring och homeopatiska medel , och andra åtgärder.

 

Du som djurägare bör ha en önskan att behandla med detta och andra naturliga medel istället för kemikalier och läkemedel när det inte är nödvändigt – så jobbar vi  med samma utgångstanke , vilket är det optimala för djuret .

 

Är du tveksam till detta bör du inte boka en konsultation utan då söka veterinärhjälp,det fungerar inte särskilt bra att stå med en fot i vardera område, då det ger otillräcklig effekt och resultat.

Det är också viktigt att du är medveten om att det kommer att behövas minst en uppföljning för att slutföra , oavsett besvär - så du kan inte prova på och sedan inte följa upp- det är inte rättvist mot djuret .

 

Du kan ställa frågor innan du bokar, om djuret är i läkemedelsbehandling redan, eller det är akut – så blir det bäst för ditt djur – som alltid ska slippa lidande eller för svåra symptom.

Tycker du det är många saker att ta hänsyn till - så ska du veta att djur ofta svara väldigt snabbt på behandling och återhämtar snabbare än vad vi människor gör- så ge det tid och mycket lugn och ro .

 

I meddelande vid bokning anger du vad det är för djur det gäller, namn, kön och ålder. Dessa uppgifter räcker vid bokningen.

 

OBS !

 

När de gäller djur vill vi se ett tydligt resultat på förbättring eller förändringar , det är ditt ansvar som ägare att vara lite extra vaksam när det gäller både fysiska symptom och beteende .

 En del besvär kan öka kortvarigt men sedan ska det vända – annars kan nya saker ha uppstått – du kontaktar mig om du är tveksam eller bokar en  mellankonsultation 

 

 

Att tänka på under behandling :

 

Inga kemiska medel i eller utanpå djuret under tiden (fästingmedel,skabbmedel mm) och helst aldrig – vi har samma tankar om att minska allt som är skadligt dör djuret

Undvik nya saker under tiden tex

-          foderbyte , nytt godis eller annat

-          schampoo,salvor mm

-          kryddor – ingen mat med kryddor alls  och  aldrig

-          andra behandlingar (som kan påverka energiflöde och utrensning)

-          kemikalier i hemmet (starka dofter och starka medel )

Detta är för att få bästa möjliga läkning, under en behandling kan djuret vara extra känsligt för specifika ämnen , och den behandling vi tar ut för ditt djur kan rubbas – då kan det behövas en annan eller ny behandling !

Ange alltid läkemedel som ges – annars tar allt längre tid helt enkel och vi får inte den effekten vi vill.

Nytillkomna läkemedel eller annat under behandlingstiden kan störa ut  och påverka behandlingen – så meddela om djuret av någon anledning  påbörjar  läkemedelsbehandling – då förändras även denna behandlingen.

Allt som påverkar energi och den fysiska kroppen -  kan påverka den behandling vi gör . Beroende på djurets tillgång till kraft , är det mer eller mindre känsligt.

 

 

Djur som tappat kraft , större obalanser och kraftigare symptom – viktigt att tänka på !

 

Träning, motion och fysisk aktivitet – max 20 minuter /gång eller enligt överenskommelse – annars tar det kraft

Täcke – den egna kroppsvärmen behålls och då sparar djuret energi som istället då ska till återhämtning och läkning

Skydd mot kalla vindar , regn och kyla – djur med  mindre eller sämre päls  kan  också behöva ett tunt täcke inomhus

Underlag- ligga på egen filt/plats utan andras dofter och energi- gärna egen yllefilt som bevarar kroppsvärme- tänk på att tvätta filten2 ggr/månad

Miljö :  buller, starka dofter – även doftljus och parfymer  och stress – undvik också att ta med djuret till nya eller andras hem – detta är också något som tar energi – onödiga förändringar

Kemikalier : bakteriedödande och svamphämmande produkter och medel – se över vad du använder i hemmet också . Alla bekämpningsmedel mm

Är du tveksam- avstå

Bad : helst inte alls under  återhämtning – återigen tar det kraft när kroppen ska få igång den inre värmen

Ej iskall mat eller kylskåpskall  – rumstempererad , ta ut minst 15 minuter innan de ska äta

Vätske ersättning, gör eget eller köp – finns färdigt i pulver som är smidigt att ha hemma

Behandlingar: ej kraftig massage, laser eller vibrationer

Ju enklare du gör allt och tar bort saker som kan påverka, desto mer lugn och mer energi !

Håll enkla och vardagliga rutiner , ju mer lugn desto bättre förutsättningar för läkning  .